diumenge, 21 d’octubre del 2018

Desmemòries



Avui, en llevar-me de bon matí he observat amb sorpresa i força neguit que no recordava amb exactitud la no gaire complicada pauta de medicació que els metges em van prescriure des d'un parell d'anys enrere. Ara correspondria fer un repàs exhaustiu i detallat de les quatre medicacions que prenc, especificant dosi, hora i condicions de les ingestes; cosa que no faré aquí per que caldria treballar en un document "Excel".

Confesso que avui m'he espantat un xic en sentir-me confós. Després de tants mesos de seguir la mateixa pauta de medicació aquest matí dubtava de quins i quants comprimits havia de prendre. Són quatre medicaments i cada un d'ells s'ha de prendre seguint les condicions indicades pels metges i els laboratoris que els produeixen. Fins ara confiava en la meva memòria, tot i que per l'anticoagulant tinc la pauta penjada al tauló de suro de l'habitació del meu fill. Per ara, i com a mesura de seguretat, he decidit fer-me una taula de dues entrades amb les condicions, dosi i horaris indicats pels facultatius que penjaré al dit panell i també ficaré una foto a la galeria de l'smartphone.

El músic i cantant Pau Donés deia, fa pocs dies en un canal de TV, que del càncer (com també passa amb l'Alzheimer) no se surt mai. Podem retardar els seus efectes, frenar-la; però els pacients d'aquestes malalties sempre ho seran. El mateix passa amb l'envelliment que ens duu a l'inevitable deteriorament físic i neuronal; podem adoptar mesures pal·liatives, però no podem lluitar contra el pas del temps i els seus efectes. Així, que cal concloure: Visquem el present de la manera més intel·ligent i honesta possible!


...-