dimarts, 8 de juliol del 2008

Elogi a les escoles de ball llatí


Comentari de cinema. Shall we dance?

El passat diumenge, 6 de juliol, vaig veure a la TV1 una inesperada pel·lícula titulada en castellà ¿Bailamos? la qual comentaré seguidament. La composició fotogràfica, la il·luminació, el só, la coreografia... excel·lents.

Aquesta comèdia musical dirigida per Peter Chelsom mostra la història increïble d’un advocat, Richard Gere, feliçment casat i amb un fill i una filla adolescents. Un dia quan surt del despatx de sobte s'inscriu secretament en una escola de ball, per a ampliar la felicitat de la seva vida, cosa de la què s’avergonyeix servint-li així de justificació per a mantenir aquesta activitat oculta als seus familiars. La seva gelosa esposa, Susan Sharandon, sospita que el seu marit s’emporta quelcom amagat i contracta un detectiu, el qual li demostra que no ha de témer cap infidelitat, perquè el seu marit només balla. La polifacètica Jennifer López és la professora ballarina perfecta, trista, distant, aclaparada per un passat ocult que al final descobrim: el fracàs en un concurs de ball a Europa.

La meva opinió és que estem davant d’una comèdia, com deien d'algunes pel·lícules del nostre Buñuel: alimentícia. Publicitat encoberta potser, perquè més aviat sembla destinada a reclutar alumnes per a les escoles de ball, llocs que són mostrats en el film com l’esglaó necessari per a assolir la felicitat plena. Allà els alumnes, àngels rodejats d’un companyerisme ideal quasi paradisíac, aprenen els diferents estils de ball llatí vestits amb corbata i la mateixa indumentària que duien a la feina, tret de l’advocat de serial televisiu Stanley Tucci que balla amagat sota una perruca postissa.

Fitxa tècnica:
Gènere: Comèdia musical romàntica.
Nacionalitat: EE.UU, 2004
Durada: 106 min.
Direcció: Peter Chelsom
Intèrprets: Richard Gere, Jennifer López, Susan Sharandon, Stanley Tucci.