divendres, 15 de juny del 2012

Fent Història


A una setmana del solstici d'estiu de 2012 vivim els europeus (gentilici de contingut buit o molt discutible segons diverses veus) unes jornades de veritable caire històric, m'atreveixo a dir que similars a la presa de la Bastilla en 1792 a París, a l'assalt del Palau d'Hivern de 1917 a Sant Petersburg; i, per descomptat, tant o més greus que el Crac de 1929 a la Borsa de Nova York. 

El projecte de construir una Europa Unida propiciat per l'assumpció d'una moneda única, ara fa poc més deu anys, ha entrat en coma. O es fan enormes canvis en la política europea de ferotge capitalisme neoliberal assumint una nova política de les persones, de creixement ordenat i respectuós amb el medi, de prioritzar la sostenibilitat envers l'enriquiment; o això petarà a molt curt termini. Les eleccions gregues del proper diumenge, 17 de juny, les guanyin les esquerres o el conservadors, acceleraran una de les dues opcions següents: l'esclat de l'euro o l'aplicació de la nova política econòmica encaminada a la veritable unió europea amb un govern central fort, una economia unificada, una fiscalitat única i per sobre tot: una cessió de la sobirania dels ratolins de la Moncloa al lleons de Brussel·les. 

Ah! M'oblidava recordar-vos que la ridícula ceguesa que aquest dies mostra el govern de Madrid no és causat per una crisi bancària o financera, és una crisi sistèmica que desborda, com un tsunami dantesc, l'equip d'un homenent enlairat a cap de govern pel dit de l'home del bigoti de les Açores. 

No patiu, però, a mal temps bona cara que demà serà un altre dia. Mireu la tranquil·litat del capverdià que mostra la foto; segur que l'home viu feliç amb molts menys recursos que l'europeu mitjà.


Foto: "Turismo sustentável em Cabo Verde"


...-