divendres, 16 d’octubre del 2015

Obsolències

(Relat de tardor)

He estat reordenant els llibres i els CD de música. Els últims, dins les seves capses de metacrilat, des de fa anys ocupen un parell de baldes de moble a la sala d'estar. Resulta que passen mesos abans no posi un disc compacte a l'equip d'alta fidelitat (HiFi, com s'anomenava en els anys setantes); i, davant la manca d'espai pels llibres (de paper) que de tant en tant incorporo a la meva biblioteca he decidit situar els CD en un altre lloc; potser més inaccessible, però que atorga al conjunt un ordre més racional.

De fet, tinc molta feina a reestructurar l'espai domèstic. Hi ha un calaix sota el llit del meu fill a petar de cintes VHS amb clàssics del cinema de tots els temps, l'aparell reproductor de les quals encara hi és, desendollat es clar, sota el reproductor de DVD, just al costat esquerre del reproductor de "cintes de casset". Un dia, quant més aviat millor, hauré de fer un pla de neteja per reconquerir l'espai de casa que l'entropia i l'evolució tecnològica m'han arrabassat al llarg de pocs anys.

Un deteriorament similar passa amb altres àmbits de la vida. Ho sabem aquells tenim edat d'haver compartit alguns anys amb els néts. També ho saben, però no hi fan cas, alguns partits polítics; exemple d'avui mateix ha estat l'escridassada al que fou president del govern espanyol Felipe González en la seva visita a la Universitat d'Alacant. El grup de cridaners, durant vint minuts, ha fet al·lusions al vincles del rellevant polític del PSOE amb empresaris tals com el mexicà Carlos Slim, ponent en el mateix acte; i amb la polémica guerra bruta del govern encapsalat per González dels anys vuitantes, relacionant-lo amb els GAL.

En general convindreu amb mi que cal ser endreçat, dedicant-hi el temps necessari al manteniment i a tenir cura de tot allò que es deteriori física o moralment... I, les andròmines obsoletes al contenidor de reciclatge.


...-