diumenge, 17 d’agost del 2008

Batman retorna una altra vegada

M. Gyllenhaal

La foto 1 correspon a l’actriu nord-americana Maggie Gyllenhaal. És la companya de Batman en la darrera pel·lícula d’aquest curiós personatge de còmic (1). El títol d’aquest film és El caballero oscuro i sembla que està batent rècords d’espectadors als EE.UU. Ja podem veure-la als nostres cinemes, on ha arribat precedida d’una immensa campanya de promoció publicitària, pel que suposo que també tindrà una gran quantitat d’espectadors.

Alguns comentaristes diuen que aquesta darrera edició de Batman és espectacular, però insubstancial i plena de violència que no ve al cas. En definitiva un show al gust dels nous i poc exigents criteris en matèria de cine que ha produït al primer centre mundial de la indústria de l’espectacle. Per ara, no penso perdre temps en veure-la.

Michelle Pfeiffer


Nota:
(1) En el còmic original Batman sempre va acompanyat de Robin, un adolescent, cosa que dóna peu a especulacions sobre l’orientació sexual del personatge. Recordeu, també, la famosa versió de Tim Burton (el mateix director de Sweeney Todd: El barber...) de l’any 1992, on Batman lluitarà contra Pingüí amb la companyia d’una sensual Michelle Pfeiffer disfressada de gata, amb lluent cuiro sintètic negre. Fet que obre la porta a l'estudi de les relacions bipolars: amor-odi... Però, això és una altre tema.