dilluns, 16 d’abril del 2012

"Enjauladas" o la potència de la voluntat



Ahir a la tarda ens van convidar a gaudir d'una obra de teatre realitzada per actors no professionals al Teatre Alegria de Terrassa. El grup Egar Show (ONCE de Terrassa) va mostrar el seu emotiu saber fer representant l'obra "Enjauladas" escrita i dirigida per Marta Frauca, cega o amb greus dificultats de visió com tots els actors del grup d'actors vocacionals terrassencs de l'ONCE.

L'obra enganxa l'atenció del públic al llarg de més de cent minuts. Els tres personatges: Cristina, Felipe i Elena, un trio molt real, representen amb senzillesa, humor i força ironia qüestions humanes de primer ordre: sentit de la vida, de com fer per no malbaratar el dies de la resta de la nostra vida i sobre tot en aconsellen a valorar el que tenim a casa.

Els actors cecs d'Egar Show demostren que les minusvàlues físiques no són obstacles quan la força de voluntat hi és present. L'entusiasme per la superació personal, per assolir fites, és el primer motor que ens farà feliços i persones integrades en un món de maduresa i progrés. Certament, l'adversitat ens presenta oportunitats per superar-la i així fer que al final la nostra vida hagi estat digna de ser viscuda. La satisfacció d'arribar al cim, compensa l'esforç per superar dificultats; contràriament l'abúlia, l'entrega vergonyosa a la peresa i a la passivitat narcòtica en arrossega a la frustrant sensació de sentir-se inútil, veient com tots els dies de l'any són anodins i grisos.

Un cop finalitzada l'obra teatral, pujant pel carrer del Pantà, ens va passar al davant un cec guiat per una persona amb visió, potser un familiar o un amic, el cec es mostrava content parlant amb el guia i també nosaltres ens sentíem envaïts per una forta sensació d'optimisme; alegrant-nos de valorar el que tenim a casa: tots aquells que realment ens aprecien, familiars o no, que ens encomanen l'entusiasme per viure, plens de voluntat i actitud positiva.



Sinopsi de "Enjauladas"
Dues dones que viuen soles en una casa aïllada, lluny de la ciutat, decideixen “contractar” els serveis d’un home, però la tria que fan no es correspon amb les seves expectatives; al cap i a la fi, potser, sempre és millor el que tens a casa.

Fitxa artística
·        Cristina, Carmen García Batuecas
·        Elena, Pilar Alcoba
·        Felipe, Elías Barco

Fitxa tècnica
·        Il·luminació i so, Aina Asín Pueyo
·        Escenografia i direcció, Marta Frauca
·        Vestuari, Montse Gràcia
·        Perruqueria i maquillatge, Perruqueria Miralls
·        Regidoria, Mita Mollet i Jordi Bofarull
·        Disseny gràfic, C.F. Arquitecte
·        Ajudant de direcció, Mireia Guilella


...-